müzikçalar

Tanış-!-

20 Aralık 2016 Salı

   Sevdiği bir yazar ya da sanatçı ile tanış-!-ma sorunsalı yaşıyorum sevgili okuyucu.
Değer yargılarının öznelliği umurumda değil açıkçası. Sabit fikirli olmamakla birlikte bazı standart tavırlar olması gerektiği kanaatindeyim..
   Aşk sömürüsü yapılan binlerce kitabın yazılıp basıldığı günümüz Türkiye'sinde özellikle 20li yaşlarındaki kadın okuyuculara yönelik bir dil gelişti. Yer yer 20 ila 30 yaş gruplu erkeklerin de eğilim gösterdiği bu tür yayımlar, içi boş bir edebiyatı su yüzüne çıkardı. Konuşmuş olmak için konuşan bir grup ahmak gibi görünüyorlar uzaktan. Ki gerçek eserler verebilecek manzum yazarlarının ordan burdan uydurma cümlelerle bir kitap çıkarıp o kitabın arkasına sığınarak bir yaşam geçirmeyi düşünmesi ve o kitabı kendine kalkan yapması düşünülemez!
   Kalem bu değildir. Kulağa hoş gelen ahenkli bir çift sözü her ne kadar içi boş ve manasız olsa da süsleyerek altına kocaman harflerle adını yazarak sosyal medyada paylaşmak egodan başka birşey değildir. Tamamı egodan oluşmuş bu insanların tevazu maskesi takınarak aramızda doılaşıyor olmaları ise sinirime dokunuyor. Yine de izzeti nefslerine dokunmasın diye isimlerini burada zikretmeyeceğim. Allah demek sadece Allah demek içindir, senin adını süslemek için değil sevgili yazar geçinen kardeşim. Bir iki aşk cümlesi-zerreden kürre özentisi birde teslimiyet lakırdısı edip ekmek yeme derdinde olan herkes edebiyat bahçesinindeki güllerin dibindeki arsız otlardır ve günü gelince temizlenmelidir. Her işi işin ehli yapmalı...Vesselam...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Pocket