müzikçalar

ölüm

8 Kasım 2012 Perşembe


      Ölümün yaşı yok maalesef.. gencide yaşlısıda birgün çekip gidiyor işte yanına yaptıklarından başka bir şey alamadan..    
     Az önce aslında hiç de tanımadığım birinin ölümüyle fena halde sarsıldım.. yakın bir arkadaşımın kuzeni 15 yaşında bir genç kız hatta o daha çocuk.. kanser dediler önce sonra kötü huylu..     
  Kanserde ne ki ecel geldiyse.. arkadaşımın daha önce anlattığına göre umutluydu ilk başlarda ama kanser bitirdi söndürdü o umutları ve gencecik bir hayat daha yeni yeni çiçeklenirken bitiverdi işte. İsyan değil bu söylediklerim sadece insanoğlunun aslında ne kadar aciz olduğuna birkere daha şahit olmanın nefse verdiği acı aslında.      
    Biliyoruz ya her şeyi. Bilim çağındayız ya. Teknoloji aldı başını gitti. Ama hala önlenemeyen tek şey var ölüm..                     
     ‘’Her canlı ölümü tadacaktır.’’        
 Büyüklenmenin bilgiye tapmanın uçurumuna ne güzel cevaptır ölüm.. Allah(c.c) en büyük cevabı ölüme gizlememiş mi? Verdiği gibi nasılda alıveriyor? Ellerimiz bomboş nasılda bakakalıyoruz? Gücümüz irademiz ne kadar da sınırlı oysa ki Allah ne kadar da büyük. O verdi O aldı. Allah ailesine sabır metanet nasip etsin.      
 Ölümden korkmak ne acıdır ki sonundan korktuğumuz şeylerden hep kaçarız. Bir gün öleceğimizi bile bile hep yok sayarız onu. Mezarlık gördük mü başka yol ararız çoğumuz. Rahatsız eder bir şeyler bir korku acı bir his. Atalarımız demiş ya hani ölüden değil diriden korkacaksın diye. Bizse hep ölüden(ölümden) korkarız. Azrail(a.s) bizi  sadece mezarlıkta bulacakmış gibi kaçarız çoğumuz. Ölümün buz gibi sessizliğinden ürkeriz. Sonundan korkmayana ne mutlu. Ölümden korkmayana ne mutlu. Ölümü vuslat bilenlere ne mutlu.             

Allah hayırlı ve imanlı ölüm nasip etsin. Ötelerde utandırmasın.. 
 Saygılarımla..  

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Pocket